
تکیه بر توان داخل؛ شعار نمایشگاه بیست و چهارم نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که با شعار رونق تولید از روز چهارشنبه 11 اردیبشهت ماه آغاز به کار کرد، شنبه گذشته، 14 اردیبهشت ماه در حالی به کار خود پایان داد که با حاشیهای به اندازه متن نمایشگاه همراه بود؛ حاشیهای که امروز نه تنها صنعت نفت بلکه بنیه اقتصادی کشور را هدف قرار داده! نمایشگاهی که در شرایطی حساس برگزار شد و چشم بسیاری از فعالان صنایع بالادستی و پاییندستی در اقصی نقاط جهان به آن دوخته شده بود.
بازی حساسی که به رغم شرکت معدود نمایندگان شرکتهای خارجی در نمایشگاه و در مقابل حضور کمرنگ آنها، حضور قابلتوجه شرکتهای داخلی در نمایشگاه امسال نویدبخش آن بود که رخوت و رکود، هنوز دامنگیر این صنعت نشده و کفه ترازو به نفع ایران، سنگینتر است!
همانند سال گذشته، علاوه بر شرکتهای داخلی، چرخی هم در همان معدود شرکتهای خارجی حاضر در نمایشگاه زدیم تا حال و هوای آنهایی را که به رغم تهدیدهای ترامپ، سرسختانه بر شرکت در این نمایشگاه اصرار داشتند، دریابیم. صحبتهای این شرکتها در خصوص این که تحریمهای یکجانبه علیه ایران را به رسمیت نمیشناسند، یا مشتاق گسترش همکاری با شرکتهای ایرانی هستند و تمام تلاش خود را در این زمینه به کار میگیرند و ...، حرفهای امیدوارکنندهای بود؛ هرچند واقعیاتی که امروز پیش روی صنعت نفت قرار دارد، چیزی جز این است!
چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه و در سالروز خروج زودهنگام آمریکا از توافق برجام، حسن روحانی، رییسجمهوری به 5 کشور باقیمانده در این توافق، ۶۰ روز فرصت داد که برای جلوگیری از باخت- باخت شدن این توافق کاری کنند! این در حالی است که بیژن نامدارزنگنه، وزیر نفت نیز با محدود کردن بازدیدش از سالن سازندگان تجهیزات صنعت نفت و غرفه استارتاپها در فضای باز نمایشگاه، نشان داد که از نگاه او، اولویتهای امروز وزارت نفت کدام است! و چندان وقعی به سخنان دیگران و تحریمهای یکجانبه ندارد؛ چراکه بر این باور است که امور دنیا به این سادگیها که آمریکا و برخی از حامیان و محرکان او فکر میکنند، نیست و «بازار نفت را نمیشود با بیانیه اداره کرد»!
این گزارش، تلاشی است اگرچه اندک، در جهت روشنسازی مواضع برخی کشورها پس از اقدام باز هم عجولانه ترامپ! با هم گزارش خبرنگار شرکت ملی گاز ایران از این رویداد بینالمللی نفتی و گازی را پی میگیریم.
×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××
بازار ایران؛ فرصتی طلایی برای آلمان
بازار ایران فرصتی طلایی و جذاب برای معرفی نام و برند شرکتهای آلمانی و تداوم همکاریها در زمینه نفت و گاز است.
نماینده یک شرکت آلمانی که تجهیزات بالادستی و پاییندستی صنعت نفت را تولید میکند، با بیان این مطلب و جذاب خطاب کردن بازار ایران، گفت: ما بازار ایران را ترک نمیکنیم. این بازار ظرفیتهای بیشماری دارد که نمیتوان از آن غافل شد.
او با اشاره به اینکه سالهاست با ایران روابط بسیار مطلوبی ایجاد کردهایم، توضیح داد: این روند را با بیتوجهی به تحریمهای آمریکایی ادامه میدهیم و نمیگذاریم که این روابط را سیاستهای هیچ کشوری تغییر دهد.
وی در پاسخ به چگونگی رفع مشکلات در بحث نقل و انتقالات بانکی، اظهار داشت: ما تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا از طرق قانونی، راهی برای نقل و انتقالات بانکی و دیگر موارد مورد نیاز پیدا کنیم.
روسها؛ همچنان مقاوم در برابر تحریمهای آمریکا
ما از حضور در صنعت نفت ایران عقبنشینی نخواهیم کرد و برای ادامه همکاری، به دنبال راهحلهای عاقلانه هستیم.
سرگئی تریفونوف، مدیر شرکت Becema روسیه با بیان این مطلب و اینکه تحریمهای آمریکایی اهمیت و ترس ندارد، اظهار کرد: روسها به هرحال، ایران را تنها نخواهند گذاشت و این واقعیتی است که آمریکا باید آن را درک کند.
به گفته تریفونوف، مهمترین مسأله، پیداکردن روشی مبتکرانه برای تبادل مالی بین ایران و روسیه بدون استفاده از سوئیفت است؛ چراکه هدف تحریمهای آمریکا و خروجش از برجام، تضعیف صنعت نفت ایران و ممانعت از نقل و انتقالات بانکی است.
وی بر این باور است که چنانچه این مشکل برطرف شود، روسیه در مناطق نفتی جنوب ایران، آماده فعالیت جدی خواهد بود.
نماینده این شرکت روسی ادامه داد: به هرحال، تصور میکنم که روسیه برای حضور در بازار انرژی ایران، بسیار مصمم است و این مساله نمیتواند خللی در این زمینه به وجود آورد و ما بهعنوان یک شرکت روسی این تصمیم را قاطعانه گرفته و به این تصمیم، یعنی حضور در ایران، عمل میکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، نمایشگاه فعلی را یک رویداد بسیار مؤثر در عرصه نفت و گاز خواند و گفت: این نمایشگاه فرصتی عالی برای تمامی دستاندرکاران صنایع بالادستی و پاییندستی است تا بتوانند هم خود را به یکدیگر بهتر معرفی کنند و هم با پتانسیلهای یکدیگر بهتر آشنا شوند.
تریفونوف یافتن مشتریان جدید در بازار ایران را گامی مثبت در این زمینه عنوان کرد و اظهار داشت: تبادل اطلاعات و تجارب بدست آمده در این مکانها، یکی دیگر از محسنات برگزاری چنین نمایشگاههایی در کشوری مثل ایران است.
ایتالیا؛ موافق با بازار جذاب ایران
نمایشگاه نفت، گاز، پتروشیمی ۲۰۱۹، فرصتی طلایی برای توسعه تجارت شرکتهای ایتالیایی در این حوزه است.
روبرتو استامپو، مدیر بازاریابی و فروش شرکت Safe Tec ایتالیا که در پروژههای بسیاری در ایران مانند؛ فازهای پارس جنوبی، پالایشگاه بندرعباس، پالایشگاه اصفهان و ... حضور داشته، با بیان این مطلب، اظهار داشت: هدف اصلی ما از شرکت در این نمایشگاه، یافتن مشتریان تجاری جدید و معرفی محصولات خود است که از این جهت، بسیار هم راضی هستیم.
وی برگزاری نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را یکی از بزرگترین رویدادها در صنعت نفت و گاز عنوان کرد و گفت: به همین دلیل، ایران که تمامی بازیگران این بازار جذاب و فرصتهای طلایی موجود را در یکجا گرد هم آورده، نقطه عطفی در این مساله به شمار میرود.
استامپو حضور در این نمایشگاه را برای دستاندرکاران حوزه نفت و گاز و فعالین این عرصه، بسیار مثبت تلقی کرد و اظهار داشت: تبادل اطلاعات، تجارب و دانش فنی با یکدیگر و در عین حال، نمایش آخرین دستاورد شرکتها، از مهمترین نکات مثبت برگزاری چنین نمایشگاههایی است.
این مدیر ایتالیایی در ادامه با بیان این که شرکتهای ایتالیایی خواهان حضور بیشتر در ایران هستند، گفت: ظرفیتها و فرصتهای بالقوه در بازار نفت ایران زیاد است، فقط باید واقعگرا بود و راهکارهایی برای تسهیل و برقراری این روابط تجاری فراهم کرد.
هلند؛ به دنبال حفظ روابط با ایران
به رغم وجود تحریمها و کارشکنیهایی که دولت آمریکا در این زمینه برای ایران بوجود آورده و نیز نگرانی بانکهای هلندی در این زمینه، هلند همچنان به دنبال حفظ روابط با ایران است.
سالوری، مسئول پاویون هلند در نمایشگاه امسال با بیان این مطلب و این که خوشحال است که در نمایشگاه امسال حضور دارد، گفت: این امر از آن روست که هلند همچنان به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به فعالیت شرکتهای هلندی در صنعت نفت ایران، اظهار داشت: شرکتهایی که برای حضور در این نمایشگاه به ایران آمدهاند، میخواهند به دنیا بگویند که تحریمهای آمریکا، آنچنان که این کشور میخواهد، روی تمام شرکتهای نفتی جهان اثر ندارد.
این مدیر هلندی در پایان با بیان این که امیدوار است این تحریمها جنبه جدیتری به خود نگرفته و اتحادیه اروپا در این زمینه تصمیمی معقول اتخاذ کند، گفت: این نمایشگاه با گردآوردن تمامی فعالان عرصه نفت و گاز، فرصتی مناسب را برای شرکتهای فعال در این حوزه فراهم کرده تا به تبادل تجربیات و اطلاعات خود با یکدیگر بپردازند.
بیتأثیری تحریمهای آمریکا
ما در کنار ایران میمانیم و تحریمها در روابطمان با ایران تأثیری ندارد.
نماینده یکی از شرکتهای اتریشی حاضر در نمایشگاه با بیان این مطلب، اظهار داشت: شرکتهایی که امسال در نمایشگاه نفت تهران حاضر شدهاند، در واقع به نوعی تحریمهای آمریکایی را نادیده گرفته و در بسیاری از موارد، حتی روابط آنها با ایران بهتر از آمریکاست.
وی ادامه داد: اروپا هنوز هم به ارتباط با ایران و حفظ برجام پایبند بوده و بارها نیز این مساله را خاطرنشان کرده است.
به گفته نماینده این شرکت اتریشی، این تحریمها شامل شرکتهایی میشود که یا سهامدار آمریکایی دارند و یا منافع مشترکی با دشمنان ایران!
وی در ادامه اظهار داشت: باز هم میگویم از نظر ما، تحریمهای آمریکا کاملاً در روابط ایران و اتریش بیتأثیر است و حضور ما در اینجا نیز به این خاطر است که ما از استقلال برخورداریم.
یک نمایشگاه حرفهای و کاملاً تخصصی!
بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و یا نمایشگاه نفت ایران ۲۰۱۹، رویدادی حرفهای است؛ از آن رو که فرصتی را برای شرکتهای حاضر در نمایشگاه فراهم میکند تا با پتانسیلهای یکدیگر در این حوزه آشنا شوند.
یانگ لی، مدیر پروژه شرکت Hangzhou Steam Turbine با بیان این مطلب، هدف عمده حضور این شرکت چینی در این نمایشگاه به صورت ۷ سال متوالی را، معرفی فرصتهای همکاری با شرکتهای ایرانی، بازاریابی و بهویژه یافتن مشتریان جدید عنوان کرد و گفت: انتقال تجربیات در زمینه کاری ما که همان توربینهای بخار است و تعامل با دیگر شرکتها در خصوص دانش فنی و تکنولوژی روز، از اهم دلایل حضور ۷ ساله ما در این نمایشگاه است.
وی تصریح کرد: اگرچه مسایل مربوط به برجام و مشکلاتی که آمریکا در این زمینه بوجود آورده، چالشهایی را برای برخی شرکتهای چینی دارای مراودات تجاری با این کشور ایجاد میکند؛ اما این شرکت امیدوار است که به هرحال به هر نحو ممکن، قادر به برقراری روابط سازنده با طرف ایرانی در هر شرایطی باشد.
شایان ذکر است که شرکت Hangzhou Steam Turbine تنها شرکتی است که قادر به طراحی و ساخت توربینهای بخار با روش مصرف بهینه و مطابق با درخواست خاص مشتریان در چین میباشد.
ایران؛ همچنان استوار
بیشک در کنار تمام این صحبتها، همراهیها و همدلیها که البته باید همچنان منتظر آینده بود و سپس آنها را تحلیل کرد؛ چراکه آینده آبستن حوادث بسیاری است، یکی از نقاط قوت نمایشگاه امسال، مورد توجه قرار گرفتن شرکتهای دانشبنیان و غرفههای استارتاپی بود. همانطور که زنگنه نیز در افتتاحیه این نمایشگاه با علم به محدودیتهای بسیار، بر ضرورت همکاری با شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها تأکید کرد و حتی از برنامهریزی برای ایجاد محلی به منظور متمرکز شدن شرکتهای تازه تأسیس در این زمینه خبر داد.
این امر نشان از آن دارد که وزارت نفت قصد دارد تمام تلاش خود را بر گسترش تجهیزات ساخت داخل بگذارد تا نیاز خود به تجهیزات خارجی را هرچه کمرنگتر کند.
بیژن زنگنه در واقع با محدود کردن بازدیدش به سالن شرکتهای دانشبنیان، سالن سازندگان تجهیزات صنعت نفت و غرفه استارتاپها در فضای باز نمایشگاه، نشان داد که از نگاه او، اولویتهای امروز وزارت نفت کدام است. زنگنه پس از بازدید از این بخشها گفت: «مهمترین کار برای بقای تولیدکنندگان و سازندگان داخلی این است که برای آنها پروژه تعریف کنیم و تداوم سرمایهگذاری داشته باشیم.»
پس دست در دست هم تلاش کنیم تا آنچه را که در توان داریم برای تولید بیشتر و داخلیسازی گستردهتر تجهیزات این صنعت به کار گیریم و در حد امکان، به تکنولوژی روز دست یابیم که تنها با این اقدامات میتوانیم، کشوری آزاد و درخور را برای نسل آینده به یادگار بگذاریم.
روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران
خبرنگار: سهیلا زمانی
- تاریخ درج خبر :
- 1398/02/23 - ١٤:٣٩
- تاریخ بروز رسانی خبر :
- تعداد بازدید خبر :
- 10371
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |