
چرا نمیتوانیم درست تصمیمگیری کنیم
.
برای همه ما بارها در زندگی پیش آمده است که در تصمیمگیری دچار مشکل شدهایم. فرقی نمیکند که سن شما چقدر است؛ بعضی اوقات شرایطی پیش میآید که تصمیمگیری را سخت میکند و انجام درست آن بستگی به شما دارد که تا چه حد بتوانید شرایط و احساسات خود را کنترل کنید.
همیشه این سوال در ذهن ما بوده است که چرا در بعضی مواقع نمیتوانیم به درستی تصمیمگیری کنیم و آیا این مساله ناشی از مشکل روحی و روانی ما یا چیز دیگری است؟ ما در این مقاله به شما بیان میکنیم که چرا در بعضی مواقع شما قادر به تصمیمگیری نیستید و به عبارتی دیگر چه عواملی برای انجام یک تصمیم درست باید در نظر بگیریم.
بدون هیچ گونه دانشی تصمیمگیری کنید
برای تصمیمگیری صحیح، اول از همه باید دانش خود را در خصوص موضوع مورد بحث زیاد کنید. تا زمانی که دانش و اطلاعاتی در آن خصوص نداشته باشید، نه تنها نمیتوانید تصمیمگیری کنید، بلکه ممکن است که دچار اشتباه شوید. برای مثال، شما زمانی که قصد انتخاب رشته در دانشگاه را داشته باشید، اول از همه باید توانایی و استعدادهای خود را شناسایی کنید و سپس به مطالعه رشتههای دانشگاهی بپردازید و در خصوص هر کدام و آینده آنها اطلاعات و دانشی را کسب کنید تا بهتر بتوانید یک رشته مناسب با تواناییهای خود را انتخاب کنید.
تعریف تصمیمگیری
تعاریف متعددی برای تصمیمگیری در کتابهای روانشناسی نوشته شده است؛ اما اگر بخواهیم یک تعریف ساده برای آن بیان کنیم، میتوان گفت: انتخاب یک راه، روش، تکنیک برای انجام یک کار و مساله از بین روشها و راههای متعدد را تصمیمگیری میگویند.تصمیمگیری به صورت ناخودآگاه از نوزادی در همه ما وجود دارد. از انتخاب بین توپ و بازی کردن در کودکی گرفته تا انتخاب در خصوص انجام معاملات بزرگ و کارها در زندگی خود مانند سربازی، ازدواج، از نمونههای بارز تصمیمگیری است. مهمترین مساله، تصمیمگیری درست و بجا است. شناخت عواملی که بر تصمیمگیری میتواند تاثیر منفی داشته باشد، به شما در انجام صحیح آن کمک بسیاری خواهد کرد.
استرس
تصمیمگیری همیشه با استرس همراه است، به خصوص اگر پای یک موضوع مهمی هم در میان باشد. استرس، دستپاچگی، ترس از جمله عوامل و احساساتی است که مانع تمرکز شما برای فکر و تصمیمگیری میشود. استرس در هنگامی که تجربه کافی نداشته باشید، بیشتر از دیگر حالتها است و این تاثیر منفی بیشتری خواهد داشت.
لجباز بودن
هیچ چیزی مانند لجبازی در کاری نمیتواند آن را خراب کند، به خصوص آنکه قرار باشد در خصوص موضوعی مهم تصمیمگیری کنید. لجبازی باعث میشود که شما نظر دیگران را به هیچ وجه گوش نکنید و به اتفاقات افتاده هیچ توجهی نکنید و فقط به دنبال یک نظر باشید.
پرسیدن از افراد متعدد
هر کسی نظر شخصی خود را دارد. کمک گرفتن از نظر دیگران هیچ اشکالی ندارد؛ اما متاسفانه بعضی اوقات نظر دیگران باعث گمراهی شما در تصمیمگیری میشود. شما بهتر است که نکات مناسب مشورت با دیگران را یادداشت کنید و در تصمیمگیری نهایی خود آن را لحاظ کنید.
فقط یک نفر را قبول داشته باشید
همه ما در زندگی یک نفر را بیشتر از بقیه قبول داشته داریم. این شخص ممکن است همسر، مادر، پدر، برادر یا دوست باشد. همه ما در قدم اول درتصمیمگیریها از آنها کمک میگیریم؛ اما آنها مانند دیگران نظر و ارزش متفاوتی با ما دارند. برای همین نباید نظر آنها را به صورت کامل در تصمیم خود صددرصد دخیل کنیم و باید شرایط خودمان را هم در نظر بگیریم.
منبع: پایگاه خبری، روانشناسی و بهداشت روان
- تاریخ درج خبر :
- 1398/12/07 - ١٥:٥٦
- تاریخ بروز رسانی خبر :
- تعداد بازدید خبر :
- 189